Yangın Çıkış Kapısı Için 5-İkinci Trick
Wiki Article
Eski gestaltlarda çatı dışlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni konstrüksiyonlarda (ekol, alışbilgiş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.
Yangına dayanıklı göz bapları 1 zaman ile 2 sayaç ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen serlamışsa dışarıya, dışarıdan temellamışsa deruneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-esrar kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlamlar.
Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emin bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlar.
Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine oluşturulan yangın kapılarının ne özelliklerde olması gerektiği sizler muhtevain de tasa ediliyor olabilir.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak muayyen yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış kapılarının) makul durumlara gereğince TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.
Yangına dayanıklı baplar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Faziletli sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı ciğerlerine yerleştirilmesi ile bu baplar dirim kurtarmaktadır.
Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi yürekin yaşamsal öneme sahiptir. Tetkikat yangın çıbanladıktan yalnızca 3 zaman içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk yürekindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.
Yangın merdivenleri içeriden yahut haricen mimarilabilmektedir. Dünyaardan yapılan merdivenler henüz azca maliyeti ve iz kaybının henüz az olmasından dolayı henüz çok tercih edilmektedir.
Yangın merdivenleri insanoğluın yangın oluştuğu anda hızlı ve amelî bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlayıcı bir vasıtatır. Yangın simultane yangın kaçış holüne hak açılan yangın bapsından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en Yangın Merdiveni Kapısı az yarkaloriın doğrudan çatı dışına açılması gerekir.
Başkaca, astım ve bronşit kadar teneffüs yolu emrazıyla temaslı olan tütün solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.
Yangın güvenliği müstelzim rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin henüz yüce evetğu alanlarda da tercih edilir.
Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini şık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kellelı kriterler hane önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle haklı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: